Karácsonyi fotózás kellékek

1. Karácsonyi fotózáshoz - Lista készítése, kétszer ellenőrzése ....

Annak érdekében, hogy készen álljon a tervezett események rögzítésére, a sikeres lövés kulcsa. Érdemes megismerkedni, de a lövések helyét is érdemes megtenni.
* Csomagolja be a kamerát - magától értetődik? Elfelejtettem az elmúlt évet a rohanóban, hogy az autót becsomagoltam.
* Győződjön meg róla, hogy az akkumulátorok töltődnek, és vannak extrák és / vagy töltőcsomagok.
* Csomagolj fel az extra memóriakártyákat - tedd üresen és töltse fel
* Helyezzen valakit a "fotókra" - a családunknak valaki van italra, főételre, desszertre - miért ne tegyen valakit a "fotókra", hogy napközben ne feledkezzenek meg.
* Tekintsük a fényt a szobába, ahol be fog fotózni. Van elegendő fény? Szüksége van egy villanásra? A háttérzaj túlságosan zavaros és zavaró?
2. Fehér egyensúlyi karácsony
Itt Ausztráliában gyakran ünnepeljük a karácsonyt a szabadban, de sok ember a világon természetellenes megvilágításban végzi. Ügyeljen arra, hogy milyen fényt fújjon be, és állítsa be a fehéregyensúly beállításait. Alternatív megoldásként, ha RAW fényképezőgéppel rendelkezik, akkor lőhet, és később beállíthatja a fehéregyensúlyt.
3. Hozzon létre egy DIY "Photo Booth"

Bár valószínűleg nem engedheti meg magának, hogy felajánl egy fotobotot a pártja számára, létrehozhat egy saját "portrék zónát", ahol fényképeket készíthet a vendégéről.
Néhány évvel ezelőtt csináltam, és felállítottam egy kis helyet, ahol megkérdeztem mindenkit, aki azért jött, hogy üljön hozzám, hogy szép lövést készítsenek róluk.
Fényképeztem mindenkit, amikor bejöttek, majd elhagyták a fényképezőgépet (egy pontot és a lövést) állítottak egy állványra, és rövid időre állították be, hogy az emberek a párt többi részében fényképezzenek.
Jól megvilágított állapotban állítottam fel, egy vörös bársonyfüggönyökkel, amely a háttérben néhány karácsonyi dekorációval nézett körül. Néhány télapó sapkát és tinselt hagytam az emberek számára, hogy díszítsék magukat.
A felvételek remekek voltak - az emberek egészen a pártig visszamentek, és a képek egyre halványabbak és bolondabbak voltak az idő múlásával. Ez volt a pletyka sikere.

4. Fogja meg az előkészítési szakaszokat

A tényleges karácsonyi vacsora vagy a párt nyilvánvalóan a nap legjobb része, de más fotózási lehetőségek is vannak, különösen a nap előkészületi szakaszaiban.
* Étel előkészítés
* Díszítéssel
* Ajándékok csomagolása
* A gyerekek elgondolkodnak a karácsonyi öltözködésük alatt
* Megteríteni az asztalt
Az esemény előtti felvételek gyakran nagyszerűek, mert mindent megmutatnak a legjobb esetben, mielőtt mindenki a párt zónájára esik.

5. A felvétel előtt és után
A párt kezdete előtt készült felvételekről szólva, miért nem állít fel előtte és utána mindkét helyet, ahol a pártodat tartod, és utána mit néznek ki. Ügyeljen arra, hogy a felvételeket ugyanabból a pozícióból vegye le.
6. Időszakos Karácsonyi sorozat
Van egy barátom, aki a hálószobában állította a számítógépét webkamerával, a kamerával a karácsonyi asztalra nézett. Meghatározta, hogy a fényképezőgép minden nap 5 percenként menjen el, és végül az egyik legcsodálatosabb lövéssorral végződött, amelyet régóta láttam.

7. Karácsonyi fények
A karácsonyi fények fényképezése olyasmi, ami bonyolult lehet. A Strobist David Hobby nagyszerű bemutatót készített arról, hogyan kell csinálni. Nézze meg, hogyan kell fényképezni a karácsonyi fényeket.
8. Keressen egy érdekes pontot - de csak egy lövés
Minden jó felvételnek fókuszponttal kell rendelkeznie, amely figyeli a képeket megtekintő személyek figyelmét. A karácsonyi probléma az, hogy gyakran sok versenyző fókuszpont van az emberekkel, színnel, díszítésekkel, élelmiszerekkel minden felvételen. Keményen dolgozik, és tompítja a képeket. Nézze meg ezt a posztot a minimalizmusról, amely néhány tippet tartalmaz a megrongálódott képekről.
9. Friss csoportos fotók
A karácsonyi felvételek egyik leggyakoribb típusa a "csoportkép". Ez általában az este vagy a nap végén történik, amikor mindenki a legrosszabbra néz. A "legfrissebb" felvétel készítéséhez mindenkit megérkezett. Szintén gondold át a kézben, hogy hogyan lehet mindenkit felmutatni, és hol lehet a lövés. 12 tippet írt fel korábban egy nagy csoportkép felvételére.

10. Ajándékok megnyitása - Lőni folyamatos üzemmódban
Vannak bizonyos pillanatok a karácsonyi összejövetelen, amelyek mindenféle fotózási lehetőséggel töltődnek be, és az ajándékok megnyitása olyan, mint senki más, mert tele van érzelmekkel, arckifejezésekkel és izgalmakkal - különösen, ha gyerekei vannak . Kapcsolja be a fényképezőgépet tört módba (néha folytonos felvételi módként), és vegyen sok felvételt az ünnepek idején. Meg fogja találni, hogy véget érhetsz néhány kiváló felvételkészítéssel, amikor ezt megteszed, és mindent elkapsz attól a várakozástól, hogy megkapod a csomagolt ajándékot, egészen az öröm (vagy alkalmanként csalódottsága) örömére, hogy meglásd, mi van benne. Ne felejtsd el lőni azoknak a reakcióit, akik az ajándékot is adják.

11. Töltsd fel a keretet
Az egyik leggyakoribb hiba, amit a karácsonyi fotókon (vagy bármelyik fél / fotózáson) látok, az, hogy az emberek gyakran a témájuk végén lövésekkel végződnek a helyiség túlsó oldalán, ahol rengeteg hely van. Töltse fel a keretét a témával vagy a zoom használatával, vagy felkelni és közelebb kerülni. Bár ez az egyik legegyszerűbb tipp, amit valaha adtam, ez olyan, amely a legnagyobb hatással lehet a felvételekre.
12. Diffúzus / Reflect Your Flash
- Egy másik közös probléma a karácsonyi felvételekkel véget ér a lövések, ahol a vaku olyan fényes, hogy az alanyok úgy néznek ki, mint a nyulak a reflektorfényben, kemény árnyékok mögöttük. Ennek egyik módja, hogy valamilyen flash diffúzort vagy reflektort használjon. Ha elég szerencsénk van ahhoz, hogy külső vakut próbálj meg pattogni a falakról vagy a mennyezetről. Egy másik módja annak, hogy csökkentse a vaku hatását, és hozzon létre néhány érdekes hatását, hogy átkapcsolja a fényképezőgépet "éjszakai üzemmódra" (lassú szinkron mód). Ez meg fogja mondani a fényképezőgépnek, hogy lassabb zársebességet válasszon, de még mindig villan. Ennek során megragadja a szoba környezeti fényét, és befagyasztja a tárgyat. Figyelmeztetni lehet, hogy ezzel véget érhet néhány szokatlan lövés (de sok mulatság is lehet).

13. Menjen a makróba
A legtöbb digitális fényképezőgép makró móddal érkezik, és egyre több DPS-olvasó vásárol makró lencséket, így lenyomja az adott módot, csatolja a lencsét és fényképeket készít a kisebb dolgok körül. A fák díszei, asztali díszek, édességek az asztalon lévő tálban, a köntösben született betűs jelenet, mögött az ajtó fölött - néha ezek a kis dolgok a párt körül, amelyek az igazi "pénzfelvételek". Ne felejtsd el Macro Hack kompakt fényképezőgépünket.

14. Nézze meg a rekeszedet
Gyakran felveszek az Aperture Priority módban egy olyan napon, mint a karácsony, és folyamatosan megváltoztatom a rekesz méretét a témámtól függően. Például, ha a fákon egy karácsonyi díszletet készítek, egy nagy nyílást választok (egy kis számot, mint például az f / 2.8), hogy a háttér ne fókuszba kerüljön, hanem az asztal végétől mindenki, aki leül, eszik, kiválaszthatok egy kis nyílást (például f / 8-tól f / 11-ig vagy többet), hogy nagyobb mélységélességet érjenek el és mindenki összpontosítson.
15. Fedezze fel a környékedet
Ha a környéked olyan, mint az enyém, szinte korlátlan számú fotózási lehetőség van magad körül. Karácsonyi ünnepi szolgáltatások, karácsonyi díszek, bevásárlóközpontok, büszkeséggel töltött bevásárlóközpontok stb. Milyen csodálatos évszakot gyakorolni a fényképezőgép használatával. Érezd jól magad!
16. Kapcsolódó olvasmány:
Ismét nézze meg a mi őrülten népszerű Hogyan viselkednek szép Bokeh karácsonyi fényeket (31 nagyszerű példával).
Karácsonyi kívánság a DPS-től
Végül - hadd kívánjak minden digitális fotóiskolai olvasót egy nagyon boldog ünnepi időszakra. Nagyon jó kettő és egy kicsit, mióta elindítottuk ezt a blogot, és amíg várom a karácsonyi néhány napot, nem is várhatok, hogy visszatérjek a DPS-hez, és eljutassam a következő szintre az új év során . Legyen jó ünnepi időszak, és meglátjuk az új évben!

Kommentek
  1. Én