ALAPVETŐ TIPPEK AZ ÚJSZÜLÖTT FOTÓKHOZ

A legtöbb ember azt javasolja, hogy egy újszülött fotózást tartson a baba életének első tíz napján. Amikor a gyerekek ilyen fiatalok, általában nagyon álmosak, ami jó a fotók számára. Miért? Mivel egy alvó baba nem sír, nincs átszúrva a szeme, nincs hatalmas cumi a szájába, és nem szabályozhatja a karjait (amelyek mindegyike rendesen történik, amikor ébren van). Az alvó újszülöttek édesek és nyugodtnak tűnnek, míg az ébren lévő újszülöttek kissé kínosnak tűnhetnek. Ha elkezdi a fotózást, amíg a baba alszik, akkor sok édes álmos képet kaphat, majd még néhányat, amikor felébred.

A másik ok, hogy újszülött fényképeket készítsen a születés után, mert a csecsemők az első hónapokban olyan gyorsan változnak, és nem akarja kihagyni az esélyt arra, hogy fényképezzen egy ilyen apró újszülött megjelenést. Ez azt jelenti, hogy nem lehet jó képet kapni, ha a baba három hét helyett hét nap alatt van? Természetesen nem. De a korábbiak egyszerűbbek lehetnek, ami mindig jó dolog.

Tervezzen mindent, amire szüksége lehet a fotózáshoz a nap elején. Ezután tartsa aktív és ébren egy kicsit a baba, majd táplálja, majd készítsen képeket, amikor elaludni kezd.

Tervezzen legalább egy órát, hogy jó lövéseket kapjon. Általában két órát töltenek, amikor fotózok egy újszülöttet (néhány profik kétszer annyi időt töltenek). Ha saját gyermekeidről készít képeket, azt is tervezed, hogy csak fél órát töltesz, de próbáld meg naponta egyszer az első héten. Kövesd ki, mi fog működni legjobban a menetrendhez, de rájönni, hogy ez nem lesz gyors folyamat. Továbbá, a fotózás sokkal könnyebb lesz, ha valaki segít neked, úgy, hogy a férjed / anya / barátod kötődjön az asszisztensévé.

Úgy gondolom, az újszülöttek a legjobban meztelenül fényképeznek, vagy csak egy pelenka, vagy sima fehér színűek. A legtöbb baba ruha túl nagy az újszülöttek számára, és csak ne jól fényképezzen. A ruházat rendkívül egyszerű tartása a gyermekre fókuszál. Azonban a meztelen csecsemők hideg babák, ezért tartsd meg a helyiségfűtőt közvetlenül a baba mellett, egész idő alatt, amikor fényképet készítesz. Vége lesz a verejtéknek, de a baba kényelmesen marad.

VILÁGÍTÁSI ÚTMUTATÓ ÚJSZÜLÖTT FOTÓKHOZ
A jó portrék esetén ki kell kapcsolnia a vakut. A fényképezőgép felbukkanó vakuja a legtöbb fotózási helyzetben többet árt, mint jó, ezért ügyeljen arra, hogy ne használja az újszülött fényképét. Ehelyett keressen egy jó természetes fényforrást, mint egy nagy ablak vagy üvegajtó, és közel álljon hozzá. Ha elegendő fény érkezik, nem kell sem a vakuodat, sem a felső fényeit (amelyek szintén nem egy jó terv a portrék készítésénél). Ha elég meleg van, akkor is felállíthatja a garázsban az ajtót, hogy tegyen sok fényt. Kezdje figyelni a fényt a szobában a magukban a legnagyobb ablak - észre, amikor a szoba világos, de akkor " t nézd meg az ablak árnyékát az előtte lévő padlón (lásd ezt a hozzászólást, ha több magyarázatot találsz erre). Ez az a napszak, amikor újszülött fotózást tervez.

VIDEÓK ÉS KÉSZÜLÉKEK ÚJDONSÁGOKHOZ
Bármely fényképezőgéppel is készíthetsz jó fotókat a gyermekedről, még akkor is, ha autóba lősz. Úgy vélem, hogy a legtöbb autós fotózás általában alulexponált, ezért ha autózni akarsz, olvasd el a bejegyzésedet a felderítő fotók utánfeldolgozásában.

Ha van dSLR és bármilyen széles objektívvel rendelkező objektív (például 28-70 2,8 vagy akár 50 1,8), azt javasolnám, hogy az egyik lencsét használd, és nyitva tartsd nyitva a nyílását meglehetősen szélesen, körülbelül 2,8 körül. Ez segít elmosódni a háttérben, és a fotók kicsit profibbá válnak. Ha nem, ne verejtesse el - a vaku kikapcsolása kényszeríti a fényképezőgépet arra, hogy a lehető legszélesebb rekeszt használja (a portré beállítása itt is segít). A fényképezőgépnek nehezebb időt tartania a zársebesség magas, ha nem túl fényes a házban, ezért fontolja meg az állvány használatát, ha van ilyen. A jobb felszerelés néha jobb fotókat tesz lehetővé, de a tudás, hogyan kell használni azt, ami valójában fontosabb. Ha még néhány hónappal a baba születése előtt tölt egy kis időt a fényképezőgép megismerésére. Ha nincs ideje gyakorolni, a tippeket követve továbbra is segíthet a fotók tökéletesítésében.

ÚJSZÜLÖTT FOTÓ SETUP
Itt van egy fotó, ahol újszülött fényképeket készítek (étkezőmben - kérlek, bocsáss meg a hiányzó táblákat, frissítéseket csináljunk). Nézzük meg a fontos részeket.

Kommentek
  1. Én